dilluns, 1 de novembre del 2010

CCEU - Correspondances Citoyennes – les migrations au cœur de la construction européenne

Hola a totes i tots!

Ja ha començat el treball de camp del projecte europeu Correspondències ciutadanes,  les migracions al cor de la construcció europea, un projecte de cooperació cultural europea entre ls associacions ARCS, TOPIK i L’Âge de la Tortue (a França), PATRIR i AltART (a Romania) i Ariadna i la Fundació Casal L’Amic (a Catalunya).

De setembre de 2010 a juliol de 2011, el nostre equip treballarà al costat dels habitants de Rennes, Cluj-Napoca i Tarragona per a produir un llibre, un documental i una pàgina web sobre el fenomen migratori i les condicions de desenvolupament d'un diàleg intercultural a Europa. En cada ciutat, quatre artistes i dos investigadors s'estaran durant un mes en un habitatge dedicat al projecte i sortiran a trobar gent del barri per obtenir material íntim i sensible compost d'històries vitals, d'imaginació i de records que cadascú aporta a la nostra societat europea.  

L'objectiu és assegurar que cada participant expressi els seus valors i el sentit que dóna a la seva vida, per a després organitzar una comparació d'aquests valors. Cada història es materialitza en la forma d'una "Correspondència" dirigida a un destinatari (un polític, un familiar, un veí, un desconegut ...). En acceptar jugar al joc de les Correspondències, cada persona tria transmetre els seus valors a través d'una història que es farà pública. Aquestes produccions es faran servir per organitzar debats i alimentar a nivell comunitari el treball dels investigadors i les reflexions dels polítics.
Què és una Correspondència Ciutadana?És un objecte que materialitza la mirada que aporta a la nostra societat el binomi artista-habitant. Podrà adoptar les formes següents: edició (postal, llibre, pamflet, folioscopi, ...), CD sonor, pel lícula, pintura, etc.  

Estarà signat pels seus emissors (artista i habitant) i estarà dirigida a un destinatari (una tercera persona) convidant-lo a respondre. Cada "Correspondència" combina sentit i sensibilitat. És el resultat d'una trobada sobretot humà entre dues persones la vida és diferent: un artista estranger que viu al barri temporalment i una persona que viu al barri permanent, estrangera o no. Els investigadors contribuiran a aquests intercanvis convidant als protagonistes a aprofundir en un tema o explorar una nova qüestió.


El Xavi va fer una estada al barri del Blosne, a Rennes, del 27 de setembre al 10 d'octubre, fent-hi la residència sobre el projecte de ciutats. Va compartir també aquells dies amb el Nani (que fa la correspondència en tant que videoartista, i també produeix el documental).



L'Ignasi hi va anar del 13 al 17 d'octubre, per tenir les reunions de gestió del projecte amb en Nico, l'Itsvan, la Paloma, Thierry, Maiween, i un llarg etcètera. Massa! Peró bé.

Podeu trobar més informació sobre el projecte i els artistes a http://correspondancescitoyennes.eu/

Una abraçada!

 
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.